logga
Susannah Elers

Jag började min karriär som musiker och musiklärare. Men trots en lång utbildning till flöjtist genom en Master of Fine Arts vid Kungliga Musikhögskolan lockade tidigt passionen för ord, bild och form mig att parallellt med frilansarbete och mammaledigheter utbilda mig till journalist.


År 2005 startade jag min firma i liten skala, och våren 2010 började jag frilansa på allvar som journalist och fotograf.

Goda kunskaper i inDesign och Photoshop samt passion för färg och form har också gett mig ett stort antal uppdrag inom formgivning av informations- och marknadsföringsmaterial.

Jag har skrivit om allt mellan himmel och jord; allergier, apoteksavreglering, spelmissbruk, hälsa, motion, relationer, sömn, träningsappar, effektivitet och arbetsliv hör till några av de ämnen som passerat mina fingrar...
 

Jag har bland annat skrivit för Allergia (Astma- och Allergiförbundet), Kattis & Co, Föräldrar & Barn, CeliakiFörbundet, Föräldrar & Barns tidning "Jag är gravid", Shortcut, Riksidrottsförbundet och MåBra. Jag har gjort ett flertal bildjobb för bland andra Allergia, Relier fastighetsförmedlare och Bingolotto. Jag har också fotat ett stort antal porträtt. (se portfolio)

Jag är också på halvtid verksam som ikt-pedagog/webbansvarig på Johannes skola, där jag undervisar i hur man använder digitala verktyg i undervisningen. Jag är utöver det ansvarig för skolans hemsida, byggd i Drupal, PUL- ansvarig, hanterar skolans närvaro i sociala medier och intranätet Skolwebben. Jag har tidigare arbetat på Fredrikshovs slotts skola som IT-ansvarig, där jag bland annat ansvarade för skolans hemsida i Wordpress.
Eftersom jag också är utbildad projektledare har jag goda kunskaper i planering av såväl kortare som längre projekt, och god struktur i mitt arbete. Jag har också läst PR vid Berghs School of Communication, och kan erbjuda hjälp med strategisk PR eller kommunikationsfrågor.

Min breda ämneskapacitet, att jag läser in mig snabbt på nya ämnen, kan leverera såväl bild som text och alltid lämnar mina arbeten i tid har gett mig många återkommande uppdragsgivare.
 

Hör gärna av dig om du söker du skribent eller har frågor!