logga
Läs hela inlägget »
En gång i månaden skriver jag texter om mat för Allergia. Här hittar du den senaste!
I januari skrev jag också den här texten om palladiumallergi, som du hittar i Allergias webbversion. Här finns också en intervju om palladiumallergi.
Läs hela inlägget »

Mycket har hänt under året på jobbfronten... I våras gjorde jag en mycket uppmärksammad föreläsning på SETT-mässan, som även Skolvärlden skrev om, en rad artiklar för bland annat reumatikerförbundet, till exempel om samsjuklighet och vårdcoacher på sid 30-36 här, arbetsliv vid reumatism sid 30-37 här, målen med rehabilitering, sid 30-33 här, och filosofi i vården sid 38-39 här. 
Jag har bland annat också skrivit om doftöverkänslighet för Allergia, och hjälpt Kvinnor Upp på Pulten! med en nylansering av hemsidan på www.kuppdirigenter.se .

Läs hela inlägget »

Det har varit mycket jobb på sistone. Ett av de roligare jobben var att intervjua och fota kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson för Astma- och Allergiförbundets räkning. Jag intervjuar oftast läkare och forskare, som inte alltid är så medievana. Därför var det kul omväxling att prata med någon som är van vid att berätta om det hon gör och inte heller försökte gömma sig när kameran kom fram! Det här är en av de bilder som togs en solig eftermiddag i Edsbergsparken.

Artikeln kommer att gå att läsa i Allergia mot slutet av året eller i början av nästa år! 

Läs hela inlägget »

Förra veckan fick jag äran att vara Veckans frilans hos Content Central. Content Central är ett företag som förmedlar texter gjorda av frilansjournalister! Vill du läsa hela texten?  Läs mer här!

Läs hela inlägget »

Ketchupeffekten gör sig gällande! Först säger man att man "har det ganska lugnt på jobbfronten". Sedan kommer förstås allt på en gång. Så just nu intervjuar jag författare, gör recept, mejlar förlag om recensions-ex till ett kommande jobb, skriver notiser, sammanfattar människors avhandlingar, pitchar nya idéer, gör listor över allt som ska göras, och fakturerar levererade jobb- allt på en gång... 

Läs hela inlägget »
Etiketter: frilans, uppdrag

Med tanke på vilken tynande tillvaro min egen blogg för kan det ju tyckas lite komiskt, men det är ärligt talat inte min högsta prioritet att blogga... Det finns andra delar av mitt arbete jag tycker har högre prioritet.:-)
Men det betyder ju inte att jag inte tycker att det kan vara en fördel för andra att göra det!  
Jag har gjort en webbkurs om hur du får en bättre blogg, för nätverket Driftig!

Kursen är uppbyggd av fyra delar:
Syfte: Varför en blogg?
Vad är content marketing?
Less is more, Använd bloggen i marknadsföringen, Vem är läsaren?
Utformning: Bilder och design, Vad vill du förmedla? Var kan du hitta bilder? Upphovsrätt-dina och andras, Språket.
Innehåll: Vad ska jag skriva om? Hur ofta ska jag blogga? Strategiskt arbete och planering.
Undvik vanliga misstag: Ha en plan! Produktionsplan. Checklista.
Bonus: Mallar och checklistor för en bättre blogg!

När du är klar med kursen kommer du att kunna:
- Vad content marketing är
- Hur man identifierar sin målgrupp
- Hur man väljer bilder och var man kan hitta gratis professionella bilder och vad som gäller upphovsrättsligt kring foton på nätet
- Använda språket bättre och gör din blogg njutbar att läsa
- Hur du hittar ämnen att skriva om
- Hur du med en strategi kan strukturera arbetet så att det tar mindre tid och ger bättre resultat
- Kunna göra produktionsplaner och publiceringskalendrar

Gå webbkursen Bättre Blogg om du vill jobba effektivt med ditt företags marknadsföring genom en läsvärd och uppskattad blogg.


Gå kursen när och var du vill
Webbkursen tar ca 60 minuter att genomföra och tillsammans med uppgifter bör du avsätta närmare en dag. Kursen innehåller både filmer, bilder, ljud, uppgifter och nedladdningsbara dokument. Du kan gå kursen via din dator, läsplatta eller mobil när det passar dig och där du har internetuppkoppling. Du har tillgång till kursen i 6 månader och loggar in så ofta du vill. Kör igång när du vill och välj själv studietakt.

Besök Driftigs sida för att läsa mer eller anmäla dig till kursen!

Läs hela inlägget »

Nu är det höst, och arbetet är igång igen. Ett flertal roliga projekt pågår, och under augusti har jag bland annat haft förmånen att intervjua experter på Livsmedelsverket och skriva en krönika. 

En artikel jag skrev i våras om sojaallergi finns nu i tryck i Astma och Allergiförbundets tidskrift Allergia. Läs den gärna här!

Ett annat jobb jag gjorde under våren för Allergia finns här. Läs min intervju med Susanne Hejra på sidan 10! 

I julnumret kunde man få recept på julgodis, ett jobb jag gjorde med den fantastiska fotografen Jens Sølvberg.

Läs hela inlägget »
Etiketter: artiklar
Äggfria maränger- läs mer i Allergia! Äggfria maränger- läs mer i Allergia!
En hel massa jobb har gjorts sedan sist: En intervju med Anders Ekborg (sidan 20), äggfria maränger, notiser, intervjuer och artiklar om allt möjligt... Roligt och intensivt!

Här kan man till exempel läsa min intervju med Johan Sandelin, på konditoriet Vetekatten, om deras allergivänliga sortiment. (s.22)
Läs hela inlägget »
Etiketter: frilans artiklar jobb